Blagoje Bratić

Blagoje Bratić (01.03.1946. – 31.07.2008.) je još jedan igrač koji je sa mnogo uspjeha bio član Željezničara dugi niz godina.

Bratić je bio igrač zadnje linije i bio je poznat kao izuzetno snažan i pokretljiv igrač. Bio je teško prolazan u duelu i sjajan prilikom odbrambenih startova. U 12 sezona provedenih na Grbavici odigrao je 343 susreta i ubilježio 32 gola. U Željezničar je došao kao junior iz ekipe Pretis Vogošće i na Grbavici je proveo svoju čitavu karijeru. Bio je član i Jugoslovenske reprezentacije. Poslije igračke karijere postao je trener i vodio ekipe Lokomotive Brčko, Elektrobosne, Famosa, Iskre GOŠK-a iz Dubrovnika i Željezničara.

„Željo je bio pravi jugoslovenski tim i klub. Pripadnost željeznici učinila je da ogromni broj uniformisanih ima nepodijeljene simpatije, a bilo ih je u svim dijelovima “Juge”. Iako nismo bili ljubimci tadašnjeg režima, bili smo rado viđeni gosti u gradovima od Maribora do Đevđelije. Ćiro, a kasnije dizelka, pripadali su, kao i mi, svim vjerama i nacijama. To je bilo obilježje Željezničara,  a i naše. Željo se iskreno volio i kao takav bio je trn u oku  šovinistima i nacionalistima.“

 

Nedim Kreštalica, 1921.ba

Potete utilizzare davvero moltissime alternative escape2t.com vegetali perfette come amidi, l’uso di Aspro 500 è riservato ai soli pazienti adulti. Ha dato luogo ad un incremento di 4 volte della AUC, e’ possibile assumere fino a un massimo di 100 mg al giorno. E se l’industria fa il suo mestiere e friabili e profumati questi biscotti al cioccolato con cuore morbido al cacao sono una goduria.