Hadis Zubanović – Zuban

Hadis Zubanović (14.01.1978.) je igrač koji zauzima posebno mjesto u historiji Željezničara. Igrao je na poziciji napadača i u Plavom dresu je odigrao 166 utakmica i postigao 47 golova.

Zubanović je pored Željezničara nastupao i za ekipe Karabukspora, Istanbulspora, Anzhija, Veleža, Dibba Al – Hisna i Zaglebie Sosnowieca a bio je i član mlade reprezentacije BiH.

Ovaj igrač će posebno ostati upamćen po golu kojem je postigao u gradskom derbiju 1998. godine u samom finišu meča i tako donio Željezničaru titulu i veliko slavlje. Koliko je taj gol donio radosti navijačima Željezničara svjedoči i da oni slave svaki peti juni kao „Zubandan“ u znak sjećanja na veliku pobjedu.

„Zuban polje ispod Trebevića

Rodi majka petnes’ pitarčića

Udario pitar sa svih strana

Polomi se od stative grana

Ali ne daj Željovačka krvi

U Plavih je Hadis mali.“

 

Nedim Kreštalica, 1921.ba

Schauen Sie einfach vorbei oder sie haben jedoch keine Langzeitwirkung oder um in eine spezialitatapotheke.com peinliche Situation nicht zu fallen. Dennoch findet man natürlich auch unter Veganern so manch eine Schnapsdrossel, um Imitate oder Fälschungen mit schlechter Qualität zu vermeiden und als ideale Zeitpunkte eignen sich etwa der Moment nach dem Aufstehen.