NAJAVA: Željezničar dočekuje Narvu Trans

U okviru revanš susreta prvog pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu Željezničar će sutra dočekati estonsku Narvu Trans. Utakmica počinje u 18 sati.


Prva zvanična utakmica za Sloboda Krčmarevića na klupi Željezničara okončana je uspješno jer su Plavi sa rutinskih 2:0 bili bolji od estonske Narve Trans. Sa tom pobjedom Željo je došao nadomak drugog kola kvalifikacija, ali za to je potrebno uspješno okončati i sutrašnji revanš susret.

Narva je u prvoj utakmici tek u nekoliko navarata pokušala ugroziti gol Vedrana Kjosevskog, ali fudbaleri Željezničara su pokazali kvalitet i tako stekli prednost od dva gola. Ipak, ekipa sa sjevera Evrope sigurno ne dolazi sa “bijelom zastavom” i pokušat će iznenaditi Plave na tek rekonstruisanom terenu Grbavice.  

Utakmica protiv Narve Trans na Grbavici bit će i premijera za Željezničar nakon što je izvršena rekonstrukcija terena koja se odvijala u posljednja dva mjeseca. Novi teren će doprinijeti kvalitetnijem i bržem fudbalu te će biti mnogo bolji uslovi za isti u svim godišnjim dobima. Također, novopristigli igrači sa sutrašnjom utakmicom imat će priliku da debitiraju pred domaćim navijačima.

Glavni sudija ovog meča bit će Rumun Catalin Gaman dok će njegovi asistenti biti Mircea Grigoriu, Daniel Mitruti i Sebastian Coltescu.

Ukoliko se  Plavi plasiraju u 2. pretkolo Evropske lige igrat će protiv boljeg iz susreta Stumbras (Litvanija) – Apollon (Kipar). Utakmice se igraju 26. jula i 2. avgusta a u prvom susretu tim s Grbavice će biti domaćin susreta.

Svi na Grbavicu! Mi smo Željini, Željo je naš!


Mevludin Branković