NAJAVA: Željezničar gostuje Krupi

U okviru XIX kola Premijer lige, Željezničar u nedjelju gostuje u Krupi na Vrbasu. Susret počinje u 14:30.


Ekipa Željezničara nakon devetnaest (19) odigranih kola zauzima treću poziciju s 32 boda, te u posljednje četiri utakmice ne zna za poraz. Plavi su, na Grbavici, protiv Čelika ostvarili minimalnu pobjedu i tako se približili aktuelnom prvaku naše države.

Ekipa Krupe, za sada, ostvaruje dobre razultate i nalaze se na četvrtoj poziciji ligaške tabele s 30 osvojenih bodova. U posljednjih nekoliko utakmica zabilježili su tri poraza i dvije pobjede od kojih je najzanimljivija bila protiv Širokog Brijega. Ekipa s Vrbasa slovi za najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, te u svojim redovima imaju igrača koji se nalazi na četvrtoj poziciji najboljih strijelaca prvenstva.

Ove dvije ekipe dosada su se susretale dvaput u okviru Kupa BiH i Premijer lige.
U prvom, Plavi su na Grbavici teže od očekivanog prošli dalje golom Ognjena Đelmića u posljednjim trenucima susreta. Drugi susret su obilježili debitanti Sandi Križman i Darko Marković postigavši pobjedonosne golove i to su bili njihovi prvijenci u dresu Želje.

Željezničar je, uz Sarajevo, ekipa s najmanje primljenih golova u dosadašnjih 19 prvenstvenih utakmica, dok je ekipa Krupe primila 18 pogodaka i postigla 26 golova.

Sretno Plavi!

Mevludin Branković