NAJAVA: Željezničar gostuje na Pecari

U okviru XIV kola Premijer lige Plavi će na Pecari sutra igrati protiv ekipe Širokog Brijega. Susret počinje u 16:30.


Nakon prva dva kola, drugog dijela prvenstva, Plava mašina od mogućih šest na svom kontu ima četiri boda uz omjer od jednog remija i pobjede. Za nastavak uspješne serije, ekipi Slavka Petrovića, potreban je dobar rezultat u utakmici protiv tradicionalno neugodnog protivnika Plavih, Širokog Brijega. Hercegovci su prva dva kola igrali u gostima protiv Viteza i Slobode zabilježivši pobjedu i poraz.

U okviru Premijer lige BiH u nedjelju je na rasporedu 50. zvanična i 36. premijerligaška utakmica između dvije ekipe. Do sada su odigrali ukupno 49 zvaničnih utakmica: 19 pobjeda ima Željo, devet utakmica je odigrano neriješeno a 21 pobjedu je zabilježio tim s Pecare. Gol razlika je na strani Širokog, postigli su 55 a primili 50 golova. Kada je u pitanju samo Premijer liga odigrano je 35 utakmica gdje su Plavi ostvarili 15 pobjeda, 17 poraza dok je tri puta bilo neriješeno. Gol razlika je 43:41 u korist Širokog.

U posljednjih pet zvaničnih utakmica ekipa Želje nije izgubila nijednu utakmicu protiv tima s Pecare.Mašindžije su ostvarili dvije pobjede i tri remija. Postignuto je osam pogodaka, šest puta su pogađali Plavi a dva puta domaćin Široki.  Željezničar je kao gost u posljednjih pet zvaničnih utakmica ostvario negativan rezultat: tri puta su izgubili, dva puta su remizirali. Gol razlika je na strani Širokog, postigli su 10 a primi četiri gola.Najbolji strijelci, koji su postizali golove protiv Širokog Brijega, su: Stevo Nikolić (5), Ivan Lendrić (4), Samir Bekrić (2), Sanel Jahić (1) i kapiten Aleksandar Kosorić (1).

Sretno Željo!

Mevludin Branković