NAJAVA: Željezničar gostuje Radniku

U okviru 5.  kola Lige za prvaka, Plavi će sutra gostovati na Gradskom stadionu u Bijeljini gdje će igrati protiv ekipe Radnika. Susret počinje u 17:00.


Prvenstvo ulazi u sami finiš a svaka naredna utakmica za Željezničar je od izuzetnog značaja zbog borbe za titulu. Sljedeći protivnik je ekipa Radnika. ‘Plavo-bijeli’ se nalaze na sredini tabele i još uvijek gaje ambicije za izlazak na evropsku scenu. Željezničar je drugi na tabeli s osvojena 52 boda i zajedno sa Sarajevom i Zrinjskim vodi bitku za trofej osvajača prvenstva BiH.

Ovo će biti 22. duel ove dvije ekipe u svim takmičenjima, a 18. u okviru Premijer Lige. U dosadašnjim međusobnim duelima, ‘Plavi’ su upisali deset pobjeda, Radnik osam a tri puta je bilo neriješeno. Gol razlika je na strani tima sa Grbavice, 34:15. Na Gradskom stadionu je odigrano 11 mečeva, Željezničar je bio bolji u pet navrata, Radnik je slavio u dva a četiri puta je meč završen bez pobjednika. Gol razlika je tu na strani Mašindžija, 17:12.

Ono što treba istaći je da, Radnik ne zna za pobjedu protiv Željezničara na posljednjih sedam susreta koji su se odigrali u Bijeljini. Semberci su zadnji put slavili 30. oktobra 2005. godine. Trenutni igrači koji su postizali golove protiv Radnika su: Stevo Nikolić s ukupno pet pogodaka, zatim slijedi Goran Zakarić s četiri, po dva imaju Ivan Crnov (oba pogotka u dresu Širokog Brijega) i Ivan Lendrić, dok po jedan gol imaju Darko Marković i Samir Bekrić.

Sretno Plavi!


Mevludin Branković