NAJAVA: Željini juniori gostuju zagrebačkoj Lokomotivi

U okviru drugog kola Omladinske Lige prvaka juniori Željezničara sutra će gostovati zagrebačkoj Lokomotivi. Susret počinje u 14 sati.


Nakon velikog podviga i izbacivanja ekipe Ludogoretsa u prvom kolu Omladinske Lige prvaka, juniori Željezničara kao narednu prepreku imaju ekipu Lokomotive iz Zagreba.

Utakmica će se igrati na stadionu NK Lučkog, a kao i što ste navikli do sada, kamere ekipe 1921TV-a bit će prisutne i bodrit će naše dječake.

NK Lokomotiva Zagreb osnovana je 1914. godine pod imenom Željezničarski nogometni klub “Victoria”.  Nakon Drugog svjetskog rata ime mijenjaju u Lokomotiva. NK Lokomotiva takmiči se u najvišem rangu hrvatskog fudbala, a nalaze se u zagrebačkom kvartu Kajzerica.

Nakon decenija niželigaškog fudbala, Lokomotiva se u sezoni 2009/2010 vratila u najelitniji fudbalski rang takmičenja u Hrvatskoj i od tada bilježi respektabilne rezultate.

Najveći uspjeh kluba je drugo mjesto u HNL-u u sezoni 2012/2013 te finale Kupa Hrvatske.

Uporedo sa rastom seniorske ekipe napredovao je i omladinski pogon ovog kluba. Najveći razlog za to ima i izgradnja infrastrukture (trening kamp s jednim od najmodernijih terena s umjetnom travom, reflektorima i svim ostalim pripadajućim sadržajima).  Vrijednost ovih radova iznosila je preko 3.5 miliona KM.

Omladinski pogon NK Lokomotive broj preko 300 dječaka, a prošle sezone njihovi juniori postali su i šampioni Hrvatske. Aktuelni trener juniora Lokomotive je bivši reprezentativac Hrvatske i igrač zagrebačkog Dinama Jerko Leko.

Ove sezone juniori Lokomotive nakon devet odigranih kola zauzimaju šestu poziciju na tabeli sa 16 osvojenih bodova, četiri manje od vodeće ekipe.

U prvom kolu Omladinske Lige prvaka bili su bolji od rumunskog Dinama iz Bukurešta ukupnim rezultatom 4:2 (2:0; 2:2).


Sretno Željo!