NAJAVA: Željo gostuje Drini

U okviru XXIV kola Premijer lige Željezničar će u subotu na Gradskom stadionu u Zvorniku gostovati ekipi Drine. Susret počinje u 14:30.

Sarajevski Plavi su bez poraza u drugom dijelu sezone u svim takmičenjima i napravili su niz od ukupno 12 susreta bez poraza, od čega devet u ligi a tri u Kup takmičenju. Također, treba spomenuti da u zadnjih šest susreta u ligi Željezničar ima šest pobjeda. Ekipa iz Zvornika je praktično već otpisana i siguran je putnik za niži rang, ali u drugom dijelu sezone igraju bez pritiska i tako su ostvarili dvije pobjede i jedan neriješen rezultat u posljednjih pet susreta. Drina kao domaćin u 11 susreta ima skor od četiri pobjede, jednog neriješenog rezultata i šest poraza. Željezničar kao gost u 11 susreta ima omjer od četiri pobjede, dva neriješena rezultata i pet poraza.

Ove dvije ekipe su dosada u okviru Premijer lige odigrale pet susreta a tim s Grbavice je slavio u svih pet navrata. Gol razlika je 11:3 u korist Plavih. Na Gradskom stadionu u Zvorniku su odigrana dva meča u kojima je Željezničar bio bolji uz gol razliku 4:1.

Nastavi niz!

Nedim Kreštalica