Nenad Starovlah za 1921TV: Mladi igrači su pokazali da Željo ima lijepu budućnost


U okviru 19. kola BHT Premijer lige BiH na Grbavici je odigran susret između Željezničara i Širokog Brijega u kojem su gosti slavili pobjedu rezultatom 3:2. Nakon jučerašnje utakmice razgovarali smo sa bivšim proslavljenim fudbalerom Željezničara Nenadom Starovlahom, koji je nakon 12 godina uživo pogledao susret na Grbavici.

  • Na Grbavicu sam došao poslije 12 godina. Gledao sam susret protiv ekipe Tuzla City i ovaj protiv Širokog Brijega. Mladi igrači Želje su pokazali da Klub ima lijepu budućnost. Mene raduje dobra igra ovih mladih momaka i uz par pojačanja Željo može mnogo – rekao je Starovlah.

Također, Starovlah je prokomentarisao i vječitu boljku bh. fudbala, suđenje.

  • To što se desilo je presudilo utakmicu. Ovo je sramno za fudbal u Bosni i Hercegovini – bio je jasan bivši as Željezničara.

Kompletan razgovor sa Nenadom Starovlahom možete pogledati OVDJE.

Podsjetimo, Nenad Starovlah je za prvi tim debitirao u sezoni 1972./1973., igrajući sa šampionskom generacijom Željezničara. Imao je peh sa čestim povredama, zbog čega na terenu nije pružao onoliko koliko je stvarno mogao, primjereno svom talentu.  Kada je bio bio zdrav i fizički spreman, pružao je odlične igre, pa je nastupao i za fudbalsku “A“ reprezentaciju bivše Jugoslavije. Odigrao je simbolične 333 utakmice u Plavom dresu sa brojem tri. Opširnije o Nenadu Starovlahu možete pročitati u našoj kategoriji IZ UGLA.


Mevludin Branković, 1921.ba