VIDEO/ FOTO NAJAVA: Plava lokomotiva u Tuzli

Željezničar će u okviru IV kola Premijer lige sutra gostovati na Tušnju ekipi Slobode. Susret počinje u 17:30.


U četvrtkom kolu Premijer lige nas očekuje derbi između Željezničara i Slobode, dvije ekipe koje se nakon tri kola nalaze na vrhu tabele sa osvojenih sedam bodova. Odličan start i igra ovih ekipa na startu prvenstva nam najavljuju uzbudljiv duel na Tušnju.

U dosadašnjih 38 susreta u okviru Premijer lige Željezničar je ubilježio 19 pobjeda, Sloboda 13 dok je šest puta bilo neriješeno. Gol razlika je 55:36 u korist Plavih. Tim sa Grbavice je na Tušnju u dosadašnjih 19 odigranih susreta upisao deset pobjeda, Sloboda pet a četiri puta je bilo neriješeno. Gol razlika je 26.20 u korist tima iz Tuzle. Inače, ovo će biti ukupno 91. zvanični susret između ove dvije ekipe.

Zanimljiv je i podatak da su Plavi u posljednje tri ligaške utakmice na Tušnju ostvarili isto toliko pobjeda a od trenutnog igračkog kadra tri su igrača koja su kroz svoju karijeru tresli mrežu Slobode. Stevi Nikoliću i Ivanu Lendriću je to uspijevalo tri puta dok se Jovan Blagojević jednom upisao u listu strijelaca.

U posljednjem duelu ove dvije ekipe na Tušnju u okviru Premijer lige susret je odlučio Ivan Lendrić. Detalje sa tog meča pogledajte u klipu ispod.

Sretno Plavi!

Nedim Kreštalica