VIDEO/ FOTO NAJAVA: Željezničar dočekuje Zrinjski

U okviru VI kola Premijer Lige Željezničar će sutra ugostiti aktuelnog šampiona na Grbavici, ekipu Zrinjskog. Susret počinje u 21:00.


 

 

Neočekivani poraz u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Viteza je uzdrmao Plave i njihove planove tako da se Željezničar nakon pet kola nalazi na sedmoj poziciji ligaške tabele. Naredni rival je aktuelni šampion Premijer lige, mostarski Zrinjski. Plemići se nakon pet kola nalaze na vrhu tabele sa osvojenih deset bodova i imaju učinak od tri pobjede, jednog remija i jednog poraza.

Dosada je u okviru Premijer Lige između ove dvije ekipe odigrano 33 susreta, Željezničar ima 14 pobjeda, Zrinjski devet a deset puta je bilo neriješeno. Gol razlika je 51:39 u korist Plavih. U Dolini ćupova je dosada odigrano 16 susreta, Željo je slavio 11 puta, Plemići samo jednom a četiri puta je meč završen bez pobjednika. Gol razlika je i tu na strani tima sa Grbavice, 33:15.

Kada je riječ o nekim zanimljivostima koje se vežu za dvoboj ove dvije ekipe treba spomenuti da je Željezničar posljednju pobjedu protiv Zrinjskog upisao 8.3.2014 godine. Također u posljednjih pet susreta protiv ekipe sa lentom na dresu Plavi nemaju pobjedu. Omjer je tri remija i dva poraza.

Sretno Željo!

Nedim Kreštalica