VIDEO/ FOTO: Željezničar dočekuje Krupu

U okviru VIII kola Premijer lige Željezničar će u subotu na Grbavici ugostiti ekipu Krupe. Susret počinje u 19:30.

Ekipa Željezničara nakon sedam odigranih kola zauzima osmu poziciju sa isto toliko bodova te u zadnja četiri susreta ne zna za pobjedu. Plavi su u Zenici protiv Čelika osvojili bod, prekinuvši crni niz od tri uzastopna poraza ali su ostali bez punog plijena pa je kriza tima s Grbavice produžena. S druge strane, ekipa Krupe, za sada, igra odlično i nalaze se na visokoj četvrtoj poziciji ligaške tabele s 11 osvojenih bodova. U posljednjem kolu su neočekivano savladali ekipu Slobode bez većih problema rezultatom 3:0. Ekipa s Vrbasa slovi za veliko iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva uz ekipu, te u svojim redovima imaju i prvog strijelca prvenstva nakon sedam odigranih kola.

Ove dvije ekipe su jedini put u zvaničnoj utakmici susrele se u okviru Kupa BiH prošle godine na Grbavici kada su Plavi teže od očekivanog prošli dalje golom Ognjena Đelmića u posljednjim trenucima susreta. Ovo će, dakle, biti prvi susret u okviru Premijer lige između ove dvije ekipe.

Zanimljivo je spomenuti, da je Željezničar uz Čelik najneefikasnija ekipa u prvenstvu u dosadašnjih sedam kola sa samo šest postignutih golova odnosno 1.86 po susretu dok je ekipa Krupe najefikasnija u ligi sa 13 postignutih golova odnosno 3.14 po susretu.

Kako je to izgledalo kada su se ove dvije ekipe srele prvi i jedini put dosada na Grbavici pogledajte u linku ispod.

Sretno Plavi!

Nedim Kreštalica