VIDEO NAJAVA: Željezničar domaćin Zrinjskom

 

U okviru XVII kola Premijer lige Željezničar će u petak dočekati mostarski Zrinjski. Susret počinje u 20:00.

Nakon velike pobjede u gradskom derbiju Željezničar nastavlja borbu za evropska takmičenja i ide po desetu pobjedu u nizu u prvenstvu. Sljedeći protivnik je prvoplasirana ekipa na tabeli, Zrinjski. Plemići trenutno imaju sedam bodova više od Plavih i također igraju u odličnoj formi, bez poraza su u proljetnom dijelu sezone i imaju pet pobjeda u nizu.

Između ove dvije ekipe je odigrano 36 susreta u svim takmičenjima a 32 u okviru Premijer lige. Željezničar je upisao 14 pobjeda, Zrinjski devet a devet puta je susret završen bez pobjednika. Gol razlika je na strani Plavih, 52:39. U Dolini Ćupova je odigrano 15 susreta u kojima je Željezničar bio bolji 11 puta, Plemići samo jednom a tri puta je bilo bez pobjednika. Gol razlika je i tu na strani tima sa Grbavice, 33:15.

Našu ekipu očekuje težak i veoma bitan susret ali treba istaći, da je ekipa Željezničara neumoljiva kada igra na Grbavici i ove sezone u 13 susreta ima deset pobjeda, dva remija i tek jedan poraz uz gol razliku 24:8, dok je ekipa Zrinjskog najbolji gost lige sa omjerom od devet pobjeda jednog remija i tri poraza uz gol razliku 21:11.

Željo te treba! Svi na Grbavicu!

Nedim Kreštalica