VIDEO NAJAVA: Željezničar gostuje Olimpicu

 

U okviru II kola Premijer lige Željezničar će u subotu igrati mali gradski derbi sa Olimpicom na Otoci. Susret počinje u 17:30.


Nakon uvodnog kola i remija na Grbavici sa FK Sarajevo, ekipa Željezničara će igrati protiv još jednog gradskog rivala, ekipe Olimpica. Vukovi su na početku sezone ubjedljivo poraženi u Tuzli od ekipe Slobode rezultatom 3:0. Novo kolo je šansa za obje ekipe da poprave svoj skor i uhvate bolju formu za nastavak šampionata.

Olimpic je jedna od ekipa sa kojom Plavi imaju odličnu statistiku. U 22 odigrana susreta u okviru Premijer lige Željezničar je slavio 20 puta dok je samo dva puta bilo neriješeno. To znači da Željo protiv Olimpica slavi pobjedu u 90,9% utakmica. Gol razlika je 55:12 u korist tima sa Grbavice. Dosada je odigrano 11 utakmica protiv Olimpica na strani i na svih 11 Željo je ubilježio tri boda. Gol razlika je 30:7 u korist ekipe iz Doline Ćupova.

Željezničar će u ovom kolu biti bez Senada Husića zbog crvenog kartona a očekuje se povratak Jovana Blagojevića i Miroslava Stevanovića nakon suspenzije, dok su nastupi Sanela Jahića, Denisa Žerića i Mirze Halvadžića pod znakom pitanja zbog povreda.

Sretno Plavi!

Nedim Kreštalica