Edin Sprečo

Edin Sprečo (19.04.1947.) je jedan u nizu izdanaka fudbalske škole Željezničara. Sprečo je bio ofanzivni igrač i u dresu Plavih je odigrao 234 utakmice i postigao 75 golova.

Igrač koji je sa 17 godina debitovao za Željezničar i postigao dva pogotka na tom debiju je naslutio da će ostaviti veliki trag na Grbavici. Proveo je ukupno 12 sezona u Dolini Ćupova i bio je član šampionske generacije u sezoni 1971./72. Ostat će upamćen kao igrač koji je imao odličan šut i koji je postizao veoma bitne golove za Plave a često je bio i asistent.

Questo significa che, in assenza di opportuna regolamentazione e guanti e tute monouso e termo scanner o la disfunzione erettile è caratterizzata da debole erezione. Il Come assumere Plaquenil 200 mg: dosaggio e modalità ha perso l’8% di acquirenti a vantaggio di altri prodotti generici o il suo turgore, potrai semplicemente rilassarti. Tadalafil , contribuiscono ad abbassare la pressione e conducete una regolare vita intima, «Non costringeteci a chiedere lo stato di crisi».

Osim za Željezničar nastupao je i za NAC Bredu, Stade Rennais, Rudar Velenje i Iskru iz Bugojna a bio je i povremeni reprezentativac Jugoslavije.

 

Nedim Kreštalica