Udruženje 1921 u okviru svojih aktivnosti kontinuirano radi na sljedećim projektima:

  • Saradnja: Udruženja i FK Željezničar je formalno-pravno ozvaničena kroz „Sporazumom o saradnji“. Sporazum tretira pitanja i oblasti u kojima Udruženje pruža, bez novčane naknade, pomoć Klubu u različitim oblastima a prvenstveno u oblasti multimedija zarad što bolje prezentacije klupskih aktivnosti u javnosti. Dva člana Udruženja su predstavnici u Skupštini Kluba kao skupštinski delegati izabrani na mandat u trajanju od četiri godine. Pored toga Udruženje, po potrebi, sarađuje i s drugim sportskim kolektivima, koji djeluju pod okriljem „SD Željezničar“ s namjerom prezentacije njihovih sportskih aktivnosti u javnosti.

  • Humanitarni aktivizam: Udruženja podrazumijeva najmanje jednom godišnje sakupljanje novčanih i drugih priloga, prvenstveno, za porodice prijatelja i navijača FK Željezničar, koji nisu među živima. Kao i za druge socijalno ugrožene pojedince ili grupe u našem društvu, kojima je takva vrsta pomoći potrebna. Također, Udruženje pruža različite vrste, od savjetodavnih do materijalnih, pomoći članovima Udruženja kada je to neophodno.

  • Artikli: Udruženje se bavi dizajniranjem i izradom artikala (majice, šalovi i dr.) s vlastitim obilježjima i sloganima. S obzirom, da se Udruženje u najvećem dijelu finansira od dobrovoljnih priloga svojih članova, pretežno iz dijaspore, te djelimično od sponzorskih ugovora a zarad samoodrživosti i operativnih troškova (finansiranje multimedijalne opreme, putni troškovi za multimedijalnu ekipu, smještaj, telefon, web site, server i domene, knjigovodstvo, obaveze prema državi i sl.) neophodna je kontinuirana izrada i plasiranje artikala u skladu s filozofijom Udruženja.