Udruženje 1921 osnovano je 1.4.2014 godine na inicijativu simpatizera i navijača FK Željezničar, koji su kao neformalna grupa okupljali se i djelovali skoro deceniju u okviru projekta „manijaci.ba“. Osim iz Sarajeva, Udruženje okuplja simpatizere i navijače, koji dolaze i iz drugih krajeva države BiH, te europskih zemalja i USA.

Udruženje je osnovano s namjerom pružanja pomoći Klubu, prvenstveno, u oblasti multimedija kao i drugim, za Klub važnim, oblastima a u skladu sa svojim ljudskim, tehničkim i materijalnim resursima i kapacitetima. Pored saradanje s fudbalskim, Udruženje sarađuje, po potrebi, s ostalim sportskim kolektivima, koji egzistiraju u okviru „SD Željezničar“.

Pored gore navedenih aktivnosti, Udruženje djeluje i na drugim poljima između ostalog dizajniranje i izrada artikala (majice, šalovi i sl.) s obilježjima i sloganima Udruženja. Također, osnivači i članovi Udruženja već godinama, svake godine, organizuju humanitarne akcije sakupljanja novčanih priloga za pružanje jednokratne pomoći porodicama prijatelja i navijača s tribine, koji više nisu među živima.

Sve ostale neophodne informacije o Udruženju zajedno s ciljevima, misijom, djelatnostima, načinom pristupanja Udruženju i drugim pojedinostima možete naći u priloženim dokumentima Udruženja (Statut, rješenje o registraciji i sl.) ili slanjem upita na našu e-mail adresu.