Nakon pobjede nad Slogom na Grbavici u prošlom kolu rezultatom 1:0, pred ekipom našeg Željezničara je vrlo teška utakmica u gostima protiv banjalučkog Borca.

“Fudbaleri” našeg Željezničara su u prošlom kolu teško, ali zasluženo savladali ekipu dobojske Sloge rezultatom 1:0. Iako važna, ta pobjeda ne može ni blizu anulirati sve ono što su “fudbaleri” Plavih priuštili svojim navijačima u protekla dva mjeseca.

Ali idealnu priliku za to imat će sutra na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. U okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine očekuje nas veliki derbi i okršaj između našeg Željezničara i Borca.

Mišljenja smo da je detaljniju najavu za ovu utakmicu, a imalo bi se mnogo toga napisati, postalo besmisleno praviti onoga trenutka kada je Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odredio službena lica za ovaj okršaj. Aleksandar Njegomirović, Davor Maksimović, Stefan Tešanović, Miloš Gigović… Sve sama krema fudbalskih sudija u našoj državi će “dijeliti pravdu” u susretu starih rivala. Sapienti sat.

Međutim, to mišljenje smo promijenili i sada smo stava da je besmisleno pričati o utakmici uopće s obzirom na to da je Ministarstvo unutrašnjih poslova manjeg bosanskohercegovačkog entiteta bez ikakvog valjanog razloga i objašnjenja donijelo odluku da na ovoj utakmici neće moći prisustvovati navijači našeg kluba. Ništa novo, ništa što će izazvati reakciju nadležnih i ništa što zdrav razum ne može pojmiti.

S toga najavu završavamo sa samo jednom porukom za sve one koji će sutra na Gradskom stadionu u Banjoj Luci braniti boje i čast našeg kluba: igrajte za natpis na prednjoj strani vašeg dresa!

Znamo da ga niste svjesni, kao uostalom ni dresa u cjelini kojeg nosite. Ali pokušajte barem na tih 90 minuta da osjetite značenje i veličinu te dvije riječi, te inat koji stoji iza njih. Iz tog inata dolazi samo jedno – u kost!

Utakmica između Borca i Željezničara igra se sutra (nedjelja) od 15:15.