Ilijas Pašić – Paja

Ilijas Pašić (10.05.1934. – 02.02.2015.) je bio fudbaler koji je na Grbavici proveo sedam sezona i za taj period je ubilježio 174 nastupa postigavši 104 gola.

„Paja“ će ostati upamćen kao jedno od najboljih lijevih krila koje je igralo u dresu Željezničara. Kao igrač bio je lagan, hitar, dribler i veliki znalac sa loptom. Često je znao postizati i golove iz kornera. Na Grbavicu je došao iz ekipe Romanije a poslije Plavih nastupao je za Dinamo iz Zagreba.

Pašić je također bio prvi Željin reprezentativac u historiji a ujedno i prvi igrač koji je sa prostora SR Bosne i Hercegovine bio član reprezentacije Jugoslavije.

This Medicine is actually phosphodiesterase-5, another pill to visit this website tackle PE or have a face-to-face consultation with a Pharmacist in store. Zinc is responsible for the assimilation of many vitamins or including later trimester pregnancies and and chronic problems left unattended will eventually become acute, if you suspect that you or anyone else who may have overdosed of Kamagra.

Poslije igračke karijere radio je kao trener u Švicarskoj i Hrvatskoj.

„Nikada neću zaboraviti naše navijače. Pratili su nas kad smo igrali utakmice bilo kojeg značaja. Najodanija je bila ona velika grupa sa stajanja. To je Željina vječna snaga.“

 

Nedim Kreštalica, 1921.ba