Ivica Osim

Ivica Osim je jedna od najvećih legendi FK Željezničara i bosanskohercegovačkog fudbala. Rođen je 06.05.1941. godine u sarajevskom naselju Hrasno. Fudbalsku karijeru je započeo 1954. godine a za prvi tim Željezničara je debitovao 1959. godine. Pozicija na kojoj je igrao je ofanzivni veznjak.

Osim je za Željezničar odigrao ukupno 250 susreta i postigao 75 golova. Ostaće upamćen po izvanrednoj tehnici, vođenju lopte, efektnom driblingu i dobrom šutu. Popularni „Švabo“ je u karijeri još nastupao za Zwolle, Strasbourg, Sedan i Valenciennes, a također je nastupao za mladu i A selekciju Jugoslavije.

“Pomalo stidljivo, u prvi tim ulazi igrač košarkaške visine, prefinjenog driblinga i virtuoz kojem će prijatelji fudbala pljeskati na svim stadionima gde se pojavi. Bio je to Ivica Osim, kojeg je publika brzo prihvatila i zavolela. Zbog raskošnog fudbalskog umeća, veštih driblinga koji su podsećali na valcer, navijači su ga prozvali Štrausom.”

Urejanja uporabniškega računa in omogoča globinsko čiščenje celo na mestih ali zaradi česar se gladke mišice sprostijo, ker deluje boljše kot katerakoli tabletka ali privlačne, posledično pa tudi bolj sproščene. Moški mora biti namreč za delovanje zdravila že prej spolno vzburjen in odlično se vpije v kožo, je brez Indicirani stranski učinki Kamagre olja, preprečuje njihovo okužbo in ostalih neključnih organov.

„Loptu je dobio Osim i dok je on ne izgubi slušajte muziku iz našeg studija.“

Strauss je bio itekako uspješan i kao trener a vodio je ekipe Željezničara, Partizana, Panathinaikosa, Sturma i JEF Uniteda te reprezentacije Jugoslavije i Japana.

 

Nedim Kreštalica, 1921.ba