Milan Ćulum za 1921.ba | Donesite trofej kući, gdje mu je i mjesto!

Uoči gradskog derbija sa Sarajevom, razgovarali smo sa bivšim fudbalerom Željezničara koji je postao ljubimac navijača u rekordnom vremenuProšlo je nekoliko sezona otkako je Milan Ćulum napustio Željezničar i Premijer ligu pa smo ga pitali na šta ga asocira pomisao na Željezničar.

Prva asocijacija na Željezničar su mi pune tribine “Manijaka” i trofeji koje smo osvojili – jasno je rekao Ćulum.

Ovaj vezista trenutno nastupa za ekipu Rada iz Beograda u Super ligi Srbije. Ekipa je završila u donjem dijelu tabele u borbi za opstanak. Pitali smo ga kakvi su planovi za budućnost.

Sa ekipom Rada sam ostvario cilj – opstanak u Super ligi Srbije.  To je veliki uspjeh za ovako mladu ekipu. Moj ugovor ističe ovog ljeta i najvjerovatnije ću promijeniti sredinu. Poziva ima, i to od klubova iz vrha lige – rekao nam je Ćulum.

Ćulum je poznat kao temperamentan i borben igrač. Neki mediji su ga prozvali srpskom verzijom Vinnie Jonesa. Na pitanje da li je oduvijek bio takav, kazao je da nikada nije volio da gubi i da daje sebe cijelog u igri.

Ne volim gubiti i uvijek dajem sve od sebem na svakom treningu i svakoj utakmici. Nekada se desi i da pretjeram ali ne smatram da sam ektremno grub igrač. Reći ću samo da sam prošle sezone postigao devet golova u ligi – poručio je vezista Rada.

Neizostavna tema ovog razgovora je bio i Željezničar. Povodom sutrašnjeg derbija, Ćulum je poslao emotivnu poruku igračima.

Znam da je sutra najvažnija utakmica u sezoni. Vjerujem da imamo kvalitet da dobijemo tu utakmicu i da donesemo trofej kući, gdje mu je i mjesto! Igračima poručujem da ostave srce na terenu i pokažu da zasluženo nose dres najvećeg kluba u zemlji – bio je jasan popularni “Čukala”.

Ćulum je govorio i o tome kako je bilo igrati pred “Manijacima”.

“Manijaci” su srce kluba i bez njih Željo ne bi bio to što jeste. To su najbolji navijači na svijetu i uvijek su bili dvanaesti igrač. Čovjek pred njima jednostavno ne može a da ne ostavi srce na terenu – kazao je.

Na kraju smo pitali našeg bivšeg fudbalera kada je posljednji put bio na Grbavici i kada planira opet doći u “Dolinu Ćupova”.

U Sarajevu sam bio u vrijeme zimske pauze pa sam i obišao Grbavicu. Bio je to poseban osjećaj za mene. Žao mi je što ne mogu pogledati uživo neku utakmicu ali se nadam da ću doći na proslavu titule – zaključio je.

Ćulum je dodao i da svoje slobodno vrijeme provodi sa porodicom i malo kćerkom koja se nedavno rodila. Kako kaže porodica je sve na svijetu.


Nedim Kreštalica