NAJAVA: Željezničar gostuje Čeliku

U okviru XVIII kola Premijer lige Plavi će sutra gostovati na Bilinom Polju zeničkom Čeliku. Susret počinje u 17:00.

Prvenstvo ulazi u sami finiš a svaka naredna utakmica za Željezničar je od izuzetnog značaja zbog borbe za evropu. Sljedeći protivnik je stari rival, Čelik. Crno-crveni se nalaze na sredini tabele i bez ikakvih ambicija su u posljednja tri kola jer ne mogu napraviti značajan napredak niti pad na tabeli. Željezničar je četvrti na tabeli s osvojenih 53 boda a zajedno sa Širokim, Sarajevom i Slobodom vodi bitku za mjesta koja vode u evropska takmičenja.

Ovo će biti 88. duel ove dvije ekipe ukupno u svim takmičenjima a 43. u okviru Premijer Lige. U dosadašnja 42 duela Plavi su upisali 18 pobjeda, Čelik devet a 15 puta je bilo neriješeno. Gol razlika je na strani tima sa Grbavice, 63:46. Na Bilinom Polju je odigran 21 meč, Željezničar je bio bolji tri puta, Čelik osam a deset puta je meč završen bez pobjednika. Gol razlika je tu na strani Čelika, 29:16.

Ono što treba istaći je, da Čelik u ovoj sezoni ne zna za poraz na domaćem terenu. U 13 mečeva imaju devet pobjeda i četiri remija, ali također treba istaći da Čelik ne zna za pobjedu protiv Željezničara u posljednjih 13 susreta a šest njih je odigrano u Zenici. Čelik je zadnji put slavio u aprilu 2009. godine.

Sretno Plavi!

Nedim Kreštalica