NAJAVA: Željo gostuje Vitezu

U okviru 14. kola Premijer lige Željezničar će sutra gostovati kod ekipe Viteza. Susret počinje u 13:30.


Sarajevski Plavi napravili su niz od četiri pobjede, od čega tri u ligi a jednu u kup takmičenju. Također, treba spomenuti da u zadnja tri meča u ligi Željezničar ima tri pobjede bez primljenog pogotka.

Ekipa iz Viteza praktično je već otpisana i jedan je od kandidata za niži rang takmičenja. Vitez kao domaćin u dosadašnjih šest odigranih susreta ima omjer od jedne pobjede, dva neriješena rezultata i tri poraza. S druge strane, Željezničar kao gost u šest susreta ima omjer od četiri pobjede i dva poraza.

Ove dvije ekipe su do sada u okviru Premijer lige igrale deset puta. Tim sa Grbavice slavio je u devet  navrata, dok su Vitežani ostvarili samo jednu pobjedu. Gol razlika je 20:5 u korist Željezničara. Na gradskom stadionu u Vitezu odigrana su četiri međusobna susreta u kojima je Željezničar bio bolji sva četiri puta uz gol razliku 8:1.

Admir Adžem u meču protiv Vitežana neće moći računati na Anela Šabanadžovića i Sinana Ramovića zbog tri žuta kartona, dok postoji mogućnost da ovu utakmicu propuste Josip Projić i Siniša Stevanović zbog toga što se nisu dovoljno oporavili od povreda.

Trener ekipe iz Viteza će imati sve igrače na raspolaganju u duelu sa Željezničarom.

Duel u Vitezu će suditi Ilija Živković (Orašje), a pomoćne sudije su Čedomir Vičić (Bijeljina), Igor Radaković (Prijedor), Tomislav Čuić (Tomislavgrad). Za posmatrača suđenja određen je Drago Čule (Mostar), a delegat utakmice je Davor Ristović (Istočno Sarajevo).

Sretno Plavi! 


Mevludin Branković