VIDEO/ FOTO Najava: Željezničar dočekuje Široki Brijeg

U okviru III kola Premijer lige Plavi će na Grbavici sutra ugostiti ekipu Širokog Brijega. Susret počinje u 20:00.


 

Nakon prva dva kola Plava mašina od mogućih šest na svom kontu ima četiri boda uz omjer od jednog remija i jedne pobjede. Za nastavak uspješne serije ekipi Miloša Kostića potreban je dobar rezultat u utakmici protiv tradicionalno neugodnog protivnika Plavih, Širokog Brijega. Hercegovci su u prva dva kola igrali kod kuće protiv Viteza i Slobode a u oba susreta su osvojili po bod.

U okviru Premijer lige odigrano je 34 susreta, Željezničar je slavio 14 puta, Široki 17 dok je tri puta bilo neriješeno. Gol razlika je 43:39 u korist Širokog. Kada su u pitanju susreti na Grbavici, odigrano ih je ukupno 17, Željo ima 13 pobjeda, Široki tri dok je jednom susret završen bez pobjednika. Gol razlika je tu na strani tima sa Grbavica, 27:11.

Zanimljiv je podatak da Željezničar u posljednjih 15 susreta u Dolini Ćupova u okviru Premijer lige ima skor od deset pobjeda i pet remija, dakle bez poraza. Posljednja ekipa koja je uspjela pobjediti Plave na Grbavici je Radnik iz Bijeljine prije nešto više od godinu dana.

Zajedno smo jači! Svi na Grbavicu!

Nedim Kreštalica