Uživajte u golovima našeg omiljenog kluba.


Fudbalski klub Željezničar prošlu sezonu okončao je kao drugoplasirana ekipa u Premijer ligi BiH te kao polufinalist Kupa, a nakon polusezone 2017/ 2018, naš Klub zauzima prvu poziciju i igra u polufinalu najmasovnije takmičenja u državi.

U prošloj godini Željezničar je odigrao 44 zvanične utakmice (Premijer liga, Kup BiH, Evropska liga) te ubilježio 28 pobjeda, devet remija te sedam poraza. U 44 susreta Plavi su postigli 60, a primili 31 gol. U prosjeku, to znači da je Željezničar po utakmici davao 1.4 gola, a primao 0.7 golova po utakmici.

Najbolji strijelac Željezničara u 2017. godini je Goran Zakarić sa 13 golova. Iza njega je Ivan Lendrić sa 12, a treću poziciju dijele Zajko Zeba i Asim Zec sa po pet golova. Po četiri gola postigli su Jovan Blagojević i Saša Kajkut, a dva gola na svom kontu imaju Stevo Nikolić, Samir Bekrić, Darko Marković, Sinan Ramović i Vojo Ubiparip. Po jedan gol postigli su Anel Šabanadžović, Denis Žerić, Daniel Graovac, Srđan Stanić, Ivan Crnov i Kemal Osmanković.

Od ukupno 60 postignutih golova FK Željezničar prošle godine njih 59 djelo je fudbalera Plavih, dok je jedan autogol igrača Viteza.

Zanimljivo, i 2016. godine Željezničar je postigao 60 golova. Njih možete pogledati ovdje.